Канцеларија Трговинског одјељења аустријске амбасаде – Advantage Austria у сарадњи са Министарством индустрије, енергетике и рударства Републике Српске и Министарством за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске је организовала Конференцију: Austria Showcase, на којој су презентовани приоритетни пројекти у овим областима у Републици Српској.  Приоритетне пројекте и могућности финансирања у Републици Српској, презентовали су представници Министарства за просторно уређење, грађевинарство и екологију, Министарства индустрије, енергетике и рударства Републике Српске, Фонда, ЈП „ДЕП-ОТ“ Регионална депонија Бања Лука, те представници Европске банке за реконструкцију и развој.

На конференцији су представљене и аустријске компаније из области енергетике и заштите животне средине које су заинтересоване за сарадњу са домаћим компанијама и институцијама, с циљем унапређења привредне сарадње.

Скуп је одржан  у Административном центру Владе Републике Српске, 07. новембар 2012. године.

Међу присутнима су били и представници Института заштите, екологије и информатике, Бања Лука, Мирела Ковачевић, дипл. инж. ел. и Александар Бабић, стр. инж. зоп.