Поводом Свјетског дана безбједности и здравља на раду, Савез синдиката Републике Српске је 25. априла 2014. године, у Дому синдиката у Бањој Луци, организовао округли сто, на коме су представили своја истраживања, урађено на репрезентативном узорку, које се односи на примјену Закона о заштити на раду у РС, односно израду акта о процјени ризика.

Циљ округлог стола је био да се јавно и аргументовано говори о примјени Закона о заштити на раду Републици Српској и посљедицама које произилазе из непримјењивања овог закона, или само његове површне и селективне примјене, ради задовољавања форме. 

На округлом столу су били присутни министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Петар Ђокић, представници Инспектората рада РС, чланови Одбора за заштиту и здравља на раду Републике Српске, представници Уније удружења послодаваца Републике Српске, ЈНУ Института за заштиту и екологију Републике Српске, доц. др Предраг Илић, вд директора, Снежана Слијепчевић, дипл. инж. маш-знр и Слободан Шумоња, дипл. инж. знр, Завода за медицину рада и спорта РС, као и чланови Предсједништва Савеза синдиката Републике Српске. 

Овај скуп је имао међународни карактер, уз значајну подршку Међународне организације рада, а учесницима се обратио и Овидије Журка, Виши специјалиста за радничка питања у МОР-у, Канцеларија у Будумпешти, која покрива средњу и источну Европу.